Uji Dea

​Luhatjet e presionit të gjakut sjellin këto sëmundje serioze neurologjike

/ 2 minuta lexim

Luhatjet e presionit të gjakut, të cilat janë mjaft të zakonshme në këtë kohë të vitit për shkak të ndryshimeve të motit, rritin rrezikun e sëmundjeve neurologjike.

Ndryshime të tilla të papritura, si dhe hipertensioni kronik, mund të jenë shkaku i goditjes dhe sulmit në zemër.

Edhe pse mund të duket më pak e rrezikshme, presioni i ulët i gjakut gjithashtu mund të ketë pasoja të rënda, pasi rrjedhja e pamjaftueshme e gjakut përfundimisht do të bëjë që indi nervor të vdesë.

Një gjendje e gjatë e presionit të lartë të gjakut çon në ndryshime në enët e gjakut dhe rrjedhjen e dobët të gjakut në sistemin nervor, dhe rrjedhimisht demencën.

Kur truri pëson presion të lartë për një kohë të gjatë, pjesë të caktuara të këtij organi shemben.

E gjithë kjo çon në rënie konjitive, probleme me funksionimin e përditshëm, ecje të dëmtuar, kontrollin e urinës, gjendjen shpirtërore dhe në fund të fundit – demencë, paralajmërojnë neorologët.

Fidanishtja

Pacientët të cilët kanë pasur tashmë një goditje në tru ose kanë disa nga faktorët e rrezikut vaskular, të tilla si diabeti, yndyra, ndryshimet në enët e gjakut, sëmundjet e zemrës, ekstremiteti dhe mbipesha, janë në rrezik më të lartë për presionin e lartë të gjakut.

Kontrolli i presionit të gjakut është treguar se zvogëlon ndjeshëm incidencën e goditjes në tru, e cila është një masë efektive e njohur nga vendet përgjegjëse, duke zbatuar programe aktive të parandalimit.

Terapia e kalimit është shumë më e rrezikshme dhe më e rrezikshme për pacientin sesa përdorimi afatgjatë i ilaçeve.

Medikamentet e presionit në përgjithësi nuk ndikojnë drejtpërdrejt në tru dhe nuk kanë efekte anësore qendrore.

Shumë rrallë, ndodhin dhimbje koke dhe konfuzion. Sidoqoftë, kjo është shumë më pak e zakonshme sesa problemet që rrjedhin nga terapia e kalimit.