Fundamenti

Limoni është i shijshëm por duhet përdorur me kujdes

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Limoni është një frut i shijshëm dhe i shëndetshëm, por duhet përdorur me kujdes për shkak të disa arsyeve.

Acidiciteti: Limoni ka një nivel të lartë të acidicitetit dhe mund të dëmtojë dhëmbët nëse konsumohet në sasi të mëdha ose në mënyrë të rregullt. Për të shmangur këtë problem, mund të konsumojmë limon me ujë ose në ushqime, në mënyrë që aciditeti të zbutet.

Alergjitë: Një pjesë e njerëzve mund të jenë alergjik ndaj limonit dhe mund të shfaqin reaksione alergjike si skuqje të lëkurës, kruarje, etj. Nëse keni alergji ndaj limonit, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj për të marrë këshilla.

Eco Higjiena

Interaksion me medikamente: Limoni mund të ndikojë në disa medikamente dhe të zvogëlojë efektivitetin e tyre, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”. Nëse jeni në trajtim me medikamente, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj para se të filloni të përdorni limon në sasi të mëdha.

Për të përfituar nga përfitimet e shëndetshme të limonit dhe për të shmangur rreziqet potenciale, duhet të përdorni limonin me kujdes dhe në sasi të moderuara.