Lëvizja, shqiptarët për Çamërinë (Ese)

Evropa e princërve, mbretërve, perandorëve, jo rrallë ka krijuar kuçedra dhe më pas vetë ato kuçedra i ka luftuar, vrarë e shpërbërë. Evropa është e tillë! E tillë është edhe historia saj. Kështu Evropa është sjellë me të gjitha luftërat. Gjermania me Oton, krijoi Greqinë. Franca me Rusinë e SHBA-n krijuan Jugosllavinë. Ata që e krijuan Jugosllavinë, po ata e shpërbënë me një banjë gjaku të paparë.

Ndërsa e sëmura e Egjeut dhe e Fanariotëve, Greqia, vazhdon të mbijetoj me identitet kombëtar të rremë, të vjedhur dhe të falsifikuar. Shqiptarët në Greqi janë popull autokton, parahënësor. Epiri i Çamërisë, apo Shqipëria deri në Prevezë është Shqipëria. Çamëria është tokë e përhershmërisë shqiptare, tokë e përhershmërisë gjithënjerëzore. Republika e Çamërisë përmes Lëvizjes së saj, “Shqiptarët për Çamërinë“, do të punojnë fort brenda dhe jashtë vendit për Shqipërinë deri në Prevezë. Trimëria, atdhetarizmi, urtësia, dashuria për atdheun janë virtyte të shqiptarit që nga lashtësia jonë e hershme.

Bazuar në të dhënat e ADN-së, në Greqi, grekët sot janë një pakicë e vogël ardhacakësh nga Azia dhe Afrika e Mesdheut. Republika e Çamërisë fton të gjithë intelektualët kombëtarë, ( jo ata të palumturit dhe me identitet dyshues ), të kontribuojnë në vendet ku punojnë dhe krijojnë për Atdheun e tyre, për një Bashkështet Shqiptar. Shpërbërja e Greqisë është e paevitueshme. Tani nga Shqiptarët për Çamërinë, kërkohet të punojmë, të angazhohemi për shkëputjen e Çamërisë nga Greqia.

Të gjithë duhet të angazhohemi e të heqim „Ligjin e Luftës“ në Greqi, që Çamërinë e mbanë të burgosur e nën pranga.. Greqia sot mbanë të pushtuar një territor shqiptar me mbi 23 mijë e pesëqind kilometra katrorë sipërfaqe tokë të Shqipërisë, dhe një popullsi me mbi 4 milion banor çamë dhe arvanitë.

Çamëria, kjo tokë e përhershmërisë shqiptare as nuk mplaket as nuk tretet. Pra, e jona është të punojmë. E jona është ti dalim zot Çamërisë. Shqipëria deri në Prevezë është udha jonë. Zoti e bekoftë Çamërinë!

Atdhe Geci – shkrimtar

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS