UBT

Lenjani propozon që të nderohet pajtimi i gjaqeve, me një pllakë përkujtimore në Kamenicë

/ 2 minuta lexim

Kamenicë – Selver Lenjani ka shkruar se në këtë ngjarje të shënuar ishin edhe veprimtar të Komunës së Kamenicës, ndër ta janë: Isa Morina, Nazim Maliqi dhe shumë veprimtar të komunes, ishte Shaip Surdulli, Sevdai Thaçi, Zeqir Fazliu, dhe shumë veprimtar të gjallë të Komunës së Kamenicës.

Bashkësia lokale e fshatit Karaçevë e Poshtme, është marrë me një kërkesë për kryetarin e komunes z. Kadri Rahimaj dhe për nënkryetarin z. Faton Jakupi, drejtorin e shërbimeve publike z. Zotrim Kastrati dhe për gjithë delegatët e komunës së Kamenicës: Për vendosjen e pllakës përkujtimore për pajtimin e gjaqeve në brez kufitar në Karaçevë e Poshtme te fusha e Pajtimit (fusha e Metës), ku në këtë pajtim të gjaqeve morën pjesë mbi 150 000 mijë të pranishëm, ku u falën mbi 100 gjaqe e ngatërresa ka shkruar Selver Lenjani në kërkesën e tij drejtuar institucioneve komunale.

Kjo iniciativë është marrë nga studentët e Pejës dhe në krye me Anton Qeten me Dom Lush Gjergjin, Zekirija Cana dhe shumë veprimtar të tjerë anë e mbanë Kosovës.

Fundamenti

Lenjani ka shkruar se në këtë ngjarje të shënuar ishin edhe veprimtar të Komunës së Kamenicës, ndër ta janë: Isa Morina, Nazim Maliqi dhe shumë veprimtar të komunes, ishte Shaip Surdulli, Sevdai Thaçi, Zeqir Fazliu, dhe shumë veprimtar të gjallë të Komunës së Kamenicës.

“Mbesim me shpresë bashkësia lokale Karaçevë e Poshtme, që kjo kërkesë të realizohet nga Komuna e Kamenicës sepse është veprim kombëtar dhe historik” ka shkruar Lenjani./rajonipress/