Hidromorava

Lëngun e mjedrës e konsumoni në mëngjes dhe në mbrëmje

/ 2 minuta lexim
Fundamenti

Temperatura e rritur e trupit nuk është sëmundje, por simptomë e një sëmundje. Më së shpeshti vjen si shenjë në disa infeksione, grip, meningjit, sëmundje të mushkërive, tuberkulozë, e në disa raste edhe shenjë e sëmundjeve malinje.

Temperatura e lartë hiqet me disa mënyra natyrale

MASAZHI

Masazhi me ujë të vakët është zgjedhje më e mirë se sa ajo me ujë të ftohtë dhe alkool.

Heqja e temperaturës me alkool nuk është më efikase se me ujë, e te fëmijët mund të shkaktojë rritim.

LËNGJET

Shkaku i temperaturës së lartë, trupi humb lëngjet, por edhe vitamina dhe minerale me vlerë. Prandaj duhet shtuar marrjen e çajrave dhe pijeve tjera të ngrohta me shumë pemë.

ARKATANA

RECETA INDIANE

Për uljen e temperaturës trupore indianët përgatisin pijen e thartë dhe pikante nga specat e kuq pikantë dhe portokalli.

Specin e bluar e tretni në ujë të ngrohtë, shtoni sheqer dhe lëngun e portokallit.

LËNGU I NGROHTË

Lëngu nga mjedra po ashtu ul temperaturën dhe ia kthen trupit energjinë dhe forcën.

Në pak ujë zieni mjedrat, e pijen e ngrohtë ta konsumoni në mëngjes dhe në mbrëmje.