Kusari-Lila: Do të vazhdojmë me iniciativën për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet

Shefja në detyrë e Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari-Lila, ka thënë se do të vazhdojnë me iniciativën për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet.

“Ne do të vazhdojmë me këtë iniciativë. Ky ligj nuk do ta përmbyllte Reformën Zgjedhore, sepse kjo vetëm do ta niste Reformën Zgjedhore por duke iu ofruar të drejtën e munguar për 20 vjet diasporës së Kosovës”.

“Kemi qenë dëshmitarë që kemi pasë 200 mijë votues të regjistruar, 100 mijë që kanë pasë proces të votimit dhe nga ato vota që janë nisur mbi 30 mijë janë hedhur poshtë. Nëse për dikë kjo nuk është një shifër alarmante mbi një të drejtë elementare e cila është e garantuar me Kushtetutë dhe ligje, atëherë nuk e dimë se çfarë mund të jetë më alarmante”, ka thënë Kusari-Lila.

Ehat Miftaraj, nga Instituti i Kosovës për Drejtësi, e ka konsideruar “kontrabandim” dhe jo ndryshim të Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme iniciativën e Lëvizjes Vetëvendosje, që me procedurë të përshpejtuar ta ndryshojë këtë ligj, para se të zgjidhet presidenti i ri i Kosovës.

“Në radhë të parë, çdo ligj i miratuar në Kuvendin e Kosovës kërkon të plotësojë disa standarde minimale, që nënkupton përfshirjen e pozitës, opozitës, shoqërisë civile, por edhe partnerëve ndërkombëtarë. Në rastin konkret, po flasim për një ligj të rëndësisë kaq të veçantë, i cili, siç duket, më shumë shihet si kontrabandë sesa plotësim-ndryshim i një ligji”, ka thënë Miftaraj.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS