Kurti thotë se për herë të parë ka unifikim pagash në Kosovë

Kryeministri i vendit, Albin Kurti, ka folur sërish për Ligjin për paga, duke thënë se gjatë qeverisjes së tij për herë të parë në vend u bë unifikimi i pagës në sistemin publik.

Kurti, në konferencën vjetore “Par Progresi Kosovës 2023”, e organizuar nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike, tha se me këtë ligj u mënjanua pabarazia drastike në pagë që ishte në të kaluarën.

“Me hyrjen në fuqi të Ligjit për paga në sektorin publik, në Republikën e Kosovës për herë të parë kemi një sistem të unifikuar të pagës në sistemin publik, ku po mënjanohet pabarazia drastike në pagë, çfarë ishte në të kaluarën. Po ashtu dallimi mes pagës më të lartë dhe asaj më të ulët, nga 20 sa ishte dikur, tani është zbritur në vetëm 4.70 herë. Mes të tjerash, kemi rritje të buxhetit për paga prej 105 milionë eurove”, tha Kurti.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS