RCCOLA

Kur teshtini apo kolliteni bëni një gabim të madh

/ 2 minuta lexim

Kur teshtini duhet t’i mbroni personat në afërsinë e drejtpërdrejtë, por edhe të kujdeseni për veten

Kur teshtini apo kolliteni, ndërkaq me dorë mbuloni gojën dhe hundën, pikërisht bëni gjënë e cila mund të ketë pasoja të dëmshme.

Si mund të ndikojnë “zgjedhjet në vendet e largëta” në Evropë dhe në mbësht…Pesëmbëdhjetë minuta, pak apo shumë!A është vërtet i interesuar Arsenali për nënshkrimin e Benzemas?Kryetari i FFK-së, Ademi: Çështja e përzgjedhësit është punë e kryer, ai është gjerman …Agjërimi pesë-ditor në muaj mund të luftojë kancerin dhe sëmundje tjera

Nëse nuk keni me vete facoletë kur teshtini apo kolliteni, zonën e gojës dhe atë të hundës instinktivisht do t’i mbroni me dorë.

Me këtë veprim keni mbrojtur personat të cilët ju janë në afërsi, mirëpo vetes i keni bërë dëm, transmeton Telegrafi.

Eco Higjiena

Nëse me dorën e tillë fërkojmë sytë, mund të shkaktojnë inflamacion të asaj pjese të trupit.

Pikërisht për këtë është me rëndësi të mbulohen goja dhe hunda me facoletë derisa kolliteni apo teshtini.

Nëse nuk keni facoletë, më mirë është ta mbuloni gojën me lakim të bërrylit sesa me dorë.

Kështu, është shumë me rëndësi që t’i lani duart, në mënyrë që të pengoni përhapjen e infektimit në ambientin tuaj. /Telegrafi/