Kur në pyetje janë veturat s’ka krizë për kosovarët, 300 milionë € importe për një vit

Instituti për Hulumtime GAP, ka publikuar top dhjetë kategoritë e produkteve të importuara dhe eksportuara , për vitin 2022.

Në këto të dhëna si importe kryesore vazhdojnë të mbeten produkte e naftës dhe vajrave që kanë arritur shifrën e importit në 687 milionë euro.

Në kategori të dytë me vlerë më të madhe prej 300 milionë euro janë importet e veturave.

Sipas GAP në vend janë importuar energji elektrike në vlerën prej 218 milionë euro.

Ndërsa tek produktet që më së shumti janë eksportuar në vitin 2022 prijnë dyshekët në vlerën prej 130 milionë euro që janë rritur për 15 për qind më shumë se në vitin 2021.

Po ashtu produktet si dyer dhe dritare janë eksportuar 68 milionë euro, energji elektrike 68 milionë euro.

Në total për një vit Kosova ka importuar mallra në vlerën 5.6 miliardë euro, ndërsa ka eksportuar mallra ne vlerë prej 869 milionë euro.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS