UBT

Kumbullat ruajnë shikimin

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Kumbullat e thara jo vetëm se janë të shijshme, por janë edhe shëruese. Shkaku i përmbajtjes së lartë të vitaminave K, forcojnë eshtrat, e më pas u ndihmojnë edhe zorrëve të punojnë si duhet.

Mund të ndikojnë të kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak dhe ta zvogëloni rrezikun nga diabeti.

Shumë studime kanë vërtetuar se problemet e menopauzës më lehtë janë të përballueshme nëse konsumoni kumbulla të thara.

UBT

Vetëm tri deri katër kumbulla të thara të konsumuara brenda ditës mund t’i neutralizojnë qelizat e radikalëve të lirë, të cilët dëmtojnë kujtesën.

Kumbullat sidomos janë të shëndetshme për sytë.

Fitonutrientet që gjenden në kumbulla mund t’ju ndihmojnë që të ulni rrezikun për degjenerim të makular, sëmundje kjo e cila zakonisht shfaqet te njerëzit e moshuar.