Fundamenti

Kujdes kur bleni fruta: Luleshtrydhet janë më të ndoturat

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Luleshtrydhe janë plot me përbërës të shëndetshëm dhe kanë relativisht pak kalori.

Ekspertët nga Departamenti Amerikan i Bujqësisë kanë ekzaminuar mbi 35,000 luleshtrydhe dhe kanë zbuluar se rreth 70 për qind e frutave janë të kontaminuara me mbetje të pesticideve.

Pesticidet mbeten në fruta edhe pas larjes. Rezultatet janë përmbledhur në 2017 dhe spinaqi është e dyta sa u përket mbetjeve të pesticidevenë drejtim të mbetjeve të pesticideve në vendin e dytë, e ndjekur nga nektarinat, mollët, pjeshkët, dardhat, qershia, rrushi, domate.

Fundamenti

Vendi i fundit është marrë nga patatet.

Konsumatori nuk sëmuren menjëherë kur hanë fruta të lara. Varet nga sasia totale e ushqimit të ngrënë çdo vit.

Moritz këshillon: “Konsumatorët duhet të jenë të kujdesshëm për të blerë. /Lajmi.net/