RCCOLA

Kujdes gjatë drejtimit të motoçikletave të pa regjistruara ose mos posedimi i kategorinë përkatëse, dhe drejtimit të trotinetëve elektrik

/ 2 minuta lexim
Mobi Casa

Gjilan – Me përmirësimin e kushteve atmosferike vije deri te rritja e numrit të pjesëmarrësve në komunikacionin rrugor sidomos atyre që lëvizin në këmbë, biçikleta motoçikleta dhe trotinetet elektrik.

Njësitet dhe patrullat policore të policisë Drejtoria Rajonale – në kudër të Njësisë Rajonale të Trafikut Rrugorë në Gjilan, dhe stacionet tjera policore, me planin operativë vazhdojnë sekuestrimi e motoçikletave dhe gjobitjen e kundërvajtësve motorist të cilët nuk respektojnë rregullat e trafikut Rrugorë, konkretisht që në komunikacion qarkullojnë në kundërshtim me ligjin e trafikut, pa helmeta pa regjistrim si dhe pa leje përkatëse.

Me përmirësimin e kushteve atmosferike vije deri te rritja e numrit të pjesëmarrësve në komunikacionin rrugor sidomos atyre që lëvizin në këmbë, biçikleta motoçikleta dhe trotinetet elektrik.

Mobi Casa

Gjatë këtyre ditëve patrullat policore të Stacioneve të Drejtorisë Rajonale të Policisë në Gjilan janë në zbatim e sipër të Planit Operativë “Siguria ne Trafik” ku kontrolle të detajuara ushtrohen ndaj motoçikletave, dhe trotineteve.

Policia Rajonale në Gjilan apelon të gjithë ngasësit e këtyre mjeteve që t`i respektojnë rregullat e komunikacionit e ndër to është : Mjetet e tyre duhet të jenë të regjistruara dhe të doganuara, targat të vendosen në vendin e duhur, ngasësit duhet të kenë patentë shoferin me kategorinë përkatëse, ngasësi dhe pasagjeri duhet të ketë helmetën e përshtatshme për siguri, si dhe në plotni duhet të respektohen shenjat e komunikacionit, në të kundërtën si masa preventive do të zbatohen masa konform rregullave dhe ligjit në fuqi, do të ketë zero tolerancë për të gjithë ata që bien në kundërshtim me ligjin njoftoi Ismet Hashani./rajonipress/