Kosova 80 vjet larg Evropës

Evropianëve të rinj u duhen hiq më pak se 80 vjet për ta arritur standardin ekonomik që e kanë tani evropianët e vjetër. Me ritmin e tanishëm të rritjes ekonomike, shefi i Bankës Botërore në Kosovë Jan-Peter Olters ka shkruar për gazetën Tribuna, ditë më parë se nuk ka shpresë për përmirësim të shpejtë të situatës.

Sipas tij, të ardhurat për kokë banori të Kosovarëve janë vetëm një e dhjeta e niveleve të BE-së, që tregon se shkalla e varfërisë është shumë e lartë.

Por, statistikat e Evropës dhe ato të Kosovës nivelin e varfërisë e llogarisin ndryshe. Banka Botërore në Evropë përdor vija të standardizuara të varfërisë, që krijohen për të mundësuar krahasimet ndërkombëtare (Tribuna).

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS