Hidromorava

Koha e së vërtetës

/ 2 minuta lexim

Poezi nga Atdhe Geci

Shumë shekuj ka pritur Kosova dardane

që Adem Jashari, fatin e atdheut të tij ta

ta vështroj përmes thëllimeve të pushkës

në kauzë dhe nevojë do të jemi së bashku

por, përpara s´e të jetë fundi i këtij vendi

secili nga ne do ta japë gjakun për atdhe,

që hiri i kohrave të ketë prushin e gjakut!

Koha e së vërtetës për shqiptarë jemi ne,

u thoshte trimave të tij në malet e Ilirisë.

që Kosova të jetë vetë zot i fatit të vendit.

Ky vend ynë i copëtuar nga fqinjët tanë

Eco Higjiena

në katër molla të gjakut: gegë dhe toskë,

lab ( llap ) dhe çamë janë kauzë e lirisë!

Ai që do t´ia kthej emrin atdheut në Iliri

do ta nderon Pirron e Gjergj Kastriotin

do ta nderon Naimin dhe Ismail Kadaren

do ta nderon Fishtën e, Adem Jasharin

do ta nderon gjuhën shqipe dhe arsimin,

si dhe katër Mollat e gjakut të Atdheut…

I lindur në ditën e flamurit Kombëtar

i tërë kombi ynë tani feston dy ditëlindje:

Ditën e Flamurit dhe të Adem Jasharit!

Atdhe Geci – Poezi nga libri në botim, “Iliada shqiptare”