Fundamenti

Kjo është e vërteta për yndyrën

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Yndyra përmban aminoacide të shëndetshme që janë të mira për zemër dhe nuk ndikojnë në peshë më shumë sesa që ndikon vaji i ullirit.

Me vite rresht yndyra ishte e përfshirë në kuzhinë, derisa dekada më parë ishte konstatuar se ka efekt të dëmshëm në shëndetin e njeriut.

Yndyra e kafshëve posedon rreth 40 për qind të yndyrave të ngopura, rreth 50 për qind të yndyrave mono të ngopura dhe rreth 10 për qind yndyra polio të ngopura.

Pos se ndihmon në absorbimin e vitaminave, derisa përmbajnë edhe kolesterol që në ndikimin e rrezeve të diellit shndërrohet në vitaminë D, i rëndësishëm për absorbimin e kalciumit.

Mobi Casa

HANI YNDYRË PËR TË DJEGUR YNDYRAT

Shumë ekspertë dhe trajnerë fitnesi konsiderojnë se yndyrat me prejardhje të kafshëve shkrijnë yndyrat dhe në këtë mënyrë mund të humben kilogramët. Natyrisht, yndyrat e tilla duhet konsumuar me kujdes dhe sasi të vogël, pasi kanë vlerë të lartë energjike.

Konsiderohet që yndyrat të përbëjnë rreth 30 për qind të ushqimeve të konsumuara gjatë ditës.

Yndyra me prejardhje nga kafshët ka rezistencë të madhe ndaj temperaturave të larta, prandaj është e hatashme për ta fërguar ushqimin.