Fundamenti

Kjo është Blerta, kryetarja me prejardhje shqiptare e një komune në Suedi

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Një numër i konsiderueshëm i mërgimtarëve në Suedi po deportojnë në shumë fusha të ndryshme.

Blerta Krenzin, është shqiptarja e cila jeton dhe vepron në shtetin suedez. Ajo është kryetare e komunës Avesta, rajoni Dalarna, Suedi, shkruan albinfo.ch.

Blerta Krenzi u zgjodh kryetare e komunës në nëntor 2022, detyrë të cilën ajo e kryen me profesionalizëm dhe përkushtim të madh. Më parë, Blerta ka qenë Kryetare e Asamblesë Komunale të Avestas.

Uji Dea

Ajo po ashtu është e gatshme për të rritur më tej bashkëpunimin mes Kosovës dhe Suedisë në sektorë të ndryshëm në nivel lokal.

Sukseset e arritura nga diaspora e Kosovës janë dëshmi e qëndrueshmërisë dhe punës së palodhur të bashkatdhetarëve tanë në sfera të ndryshme në skenën globale/Albinfo.ch