KFOR: Do të vazhdojmë të sigurojmë një mjedis të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

KFOR përmes një njoftimi ka thënë se do të vazhdojnë të sigurojnë një mjedis të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë si dhe të sigurojnë lirinë e lëvizjes.

KFOR thotë se është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundim të Ligjit (EULEX), respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.

RCCOLA

Personeli i heqjes së pajisjeve shpërthyese i caktuar në Komandën Rajonale Lindje të misionit #KFOR të udhëhequr nga #NATO zhvilloi trajnime të specializuara për punonjësit e Bashkimit Evropian që punojnë si drejtues mjetesh, në Kampin Bondsteel.

KFOR vazhdon të zbatojë mandatin e tij bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 për të siguruar një mjedis të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë që KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundim të Ligjit (EULEX), respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.