Këto ushqime i bëjnë më shumë dëm zemrës sesa kolesteroli

Në disa vitet e fundit studimet kanë treguar se si yndyrat, natriumi dhe kolesteroli, janë negative për zemër. Por, edhe më tutje ka rëndësi se çfarë hamë. Këto ushqime me gjasë i bëjnë më shumë dëm zemrës sesa vetë kolesteroli.

PIJET E GAZUARA

Të ashtuquajturit “sheqeri i zakonshëm”, si ai që e hasim në pijet e gazuara, mund të nxitë procese inflamatore dhe shtojnë nivelin e sheqerit në gjak. Krejt kjo vë presion shtesë në enët e gjakut dhe e shton rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare. Sa më shumë që i konsumoni aq më i madh është rreziku.

MARGARINA

Gjalpi nuk është i dëmshëm për zemrën, kanë dëshmuar hulumtimet e mëparshme. Nga ana tjetër, margarina është burim i yndyrave të dëmshme trans, të cilat e shtojnë rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS