Këshilli i Bashkimit Evropian mbështeti liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës

Shefi i Bashkimit Evropian në Kosovës Tomas Szunyog, ka njoftuar se Procesi i Liberalizimit të vizave për Kosovën ka marrë mbështetje nga Këshilli i Bashkimit Evropian.

Në një postim në Twitter, Szunyog tha se pret ndryshimet e tjera të nevojshme në mënyrë që procesi i liberalizimit të vizave të ecë përpara.

“Me kënaqësi njoftoj se Këshilli i BE-së sot mbështeti liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës dhe pret me padurim negociatat e shpejta dhe të suksesshme me Parlamentin Evropian për ndryshimet e nevojshme në një Rregullore që lidhen me temën”.

Në konkluzionet e Këshillit të BE-së pika 101 thuhet:

“Këshilli mbështet liberalizimin e vizave për Kosovën dhe e njeh rëndësinë e këtij procesi për qytetarët e Kosovës. Këshilli pret me padurim negociatat e shpejta dhe të suksesshme me Parlamenti Evropian në lidhje me ndryshimet e nevojshme në Rregulloren (BE) Nr. 2018/1806”, thuhet në vendimin e Këshillit të Bashkimit Evropian.

Këshilli i Bashkimit Evropian është organi kryesor vendimmarrës i BE-së. Së bashku me Parlamentin Evropian bartë përgjegjësinë për miratimin e ligjeve të BE-së. Këshilli i BE-së përbëhet nga ministrat e qeverive nacionale të të gjitha shteteve anëtare të BE-së.

Në takime marrin pjesë ministrat përgjegjës për temën që diskutohet. Çdo gjashtë muaj, një shtet anëtar i ndryshëm merr përsipër të presidencën e BE-së, që nënkupton kryesimin e këtyre takimeve dhe përpilimin e agjendës së përgjithshme politike.

Presidenca e radhës nuk zbatohet në Këshillin për Politikë të Jashtme i cili kryesohet nga Përfaqësuesi i lartë i BE-së për Punë të Jashtme dhe Siguri./Telegrafi/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS