Këngë kushtuar Fehmi dhe Xhevë Lladrovcit

Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Hej , Fehmi Lladrovci , o zemër kreshnike –
Dhe bashkëshortja e tij , o, shumë grua besnike !
Ajo Xhevë Krasniqi ,o , një vajzë prej fisi –
Me bashkëshort Fehmiun – luftën bashkë e nisi !

Refreni :
S’ e trembë lufta , Xhevë Lladrovcin –
Nuk e lenë vetëm bashkëshortin !
Xhevë Krasniqi e Fehmi Lladrovci –
Dy bashkëshortë , që s’ iu gjendej shoqi !
Fatime Hetemi , o, një vajzë e re –
Bashkë me ta , ka ra , o , për t’ shtrenjtin Atdhe !
Për t’ shtrenjtin Atdhe , o, edhe për liri –
Nuk e deshën jetën , të rrojnë nën robëri !
Hej, kjo Xhevë Krasniqi – o , kjo Xhevë Lladrovcja –
Ani , për trimëri , o, kund s’ i gjendej shoqja !
Njëra ndër luftëtaret e para të UÇK-së –
Ishte luaneshë , o, trimëreshë me besë !
Bashkëshortët Lladrovci , me zemra kreshnike –
Ishin ndër figurat më emblematike ,
Të organizimit dhe luftës për liri ,
Në Kosovë , për të vjetër edhe për të ri !…
Pas qëndresës heroike t’ Fehmiut dhe Xhevës ,
Luftëtarëve tjerë të UÇK-së së trevës –
Nga forcat barbare , shkelej mbarë Drenica ,
Nga pushkët çlirimtare , dridhej Çiçavica !…

Më 22 Shtator 1998 –
Ky çift , heroikisht ranë pa kursyer jetë !
Në një betejë të vështirë e t’ pa barabartë –
N’ luftë me forcat serbe dhe sllavo – barbarët !
Bashkë me ta ra dhe studentja Fatime Hetemi –
Si dhe shumë dëshmorë të tjerë prej këtij tereni !
Fehmi Lladrovci ishte Komandant i Brigadës 114 –të –
Emrin e tij , kjo brigadë do ta mbajë për jetë !

N’ vitin 2019 , më datën 19 Shtator –
N’ Drenas janë vendosur shtatoret për dëshmorë !
Fehmi dhe Xhevë Lladrovci , do t’ jenë të pavdekshëm –
Aty do t’ jetojnë gjithmonë n’ kujtim të përjetshëm !
II. Kënga e dytë kushtuar Fehmi dhe Xhevë Lladrovcit
Heroizmi i Fehmi dhe Xhevë Lladrovcit – shëmbëlltyrë e kohës ,
Dy figurave të mëdha të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ,
Që përfaqësojnë figurat tipike të luftëtarëve të lirisë –
Janë simbole heroike të lavdisë dhe krenarisë !
Bashkë me Fehmiun dhe Xhevën , maleve dhe bjeshkës ,
Duke luftuar për liri , para 21 vjetësh ,

N’ fushë të nderit , trimërisht ra edhe Fatime Hetemi –
“Heroina e Kosovës “ – mburremi që e kemi !
Fehmiu , Xheva dhe Fatimja edhe çdo dëshmorë –
Janë frymëzim dhe motiv për ne , që e kem fatin në dorë !
Për të punuar edhe ndërtuar deri sa nuk është vonë –
Për një të ardhme sa më të mirë në atdheun tonë !
Këngën tonë shpërndajeni kudo trojeve të Ilirisë –
Për ta nderuar heroizmin e luftëtarëve të lirisë !

Për t’ uruar nënat që të shohin dritë –
Për heronjtë e kombit tonë që i kanë lindë e rritë !
Gjilan, më 22.09. 2019.
Demir Krasniqi

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS