KBI në Gjilan organizoi manifestim me rastin e memorizimit të Kur’anit të Mentare Bunjakut

Gjilan – Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan, organizoi një manifestim me rastin e memorizimit të Kur’anit ( HIFZIT) nga ish nxënësja e Medresesë “Alauddin” në Prishtinë dhe studentja e Fakultetit të Studime Islame gjilanasja Mentare Bunjaku.

Këtë event e përshëndeti profesoresha e mësimit të Kur’anit Alije Hyseni e cila tregoi për sukseset e Mentares prej kur Mentarja pat filluar me mësimin e shkronjave të Kur’anit, pastaj suksesin e saj të shkëlqyeshëm në Medrese dhe gjatë kohës së studimeve të saja, është angazhuar në vazhdimësi për memorizimin e fjalës së Allahut, nëpërmjet qendrave online të mësimit të Kur’anit dhe sot e kemi në mesin tonë një hafize të qytetit në Gjilan.

Vlen të theksohet se Mentarja është prej hafizeve të rralla të gjinisë femërore në Kosovë.
Në fund KBI në Gjilan shtroi koktej rasti për të pranishmet njoftoj Agim Hyseni./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS