Uji Dea

KBI në Gjilan organizoi ligjëratë për natën e Israsë dhe Miraxhit

/ 1 minutë lexim

Gjilan – Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjilan për nderë të natës së madhe të Israsë dhe Miraxhit organizoi një ligjëratë në ambientet e xhamisë ATIK në Gjilan.

Ky event u hap me një pjesë të Kuranit të cilën e lexoi profesori Fidan Xhelili, imam në fshatin Përlepnicë dhe ligjërues në Fakultetin e Studimeve Islame në Prishtinë.

Uji Dea

Për të ligjëruar për këtë temë ishte ftuar profesori i Medresesë së Mesme Alaudin në Prishtinë, Muharrem Tërnava, i cili shpjegoi për vlerën dhe rëndësinë e kësaj mrekullie i cili radhitet i dyti pas zbritjes së Kurani Kerimit.

Në fund këtë manifestim e përshëndeti kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjilan, Naim ef Aliu i cili falënderoi ligjëruesin dhe të pranishmit për pjesëmarrje ka njoftuar Agim Hyseni./rajonipress/