Katër mënyra për ta përshpejtuar metabolizmin

Dikur keni konsumuar gjithë ditën petulla, makarona dhe hamburgerë, por ju duket se brenda natës kjo ka ndryshuar, e tani kini kujdes dhe hani shujta me pak kalori. Me plakjen, njeriu shton në peshë pasojë e ngadalësimit të metabolizmit. Në vijim ju paraqesim disa mënyra si ta përshpejtoni metabolizmin tuaj.

ERËZONI USHQIMIN

Hulumtuesit kanë zbuluar se ushqimi i erëzuar është i mirë kundër kilogramëve, pa marrë parasysh nëse përdorni specat djegës apo salcë pikante. Studimet nga viti i kaluar tregojnë se kapsaicina me specat djegës mund ta përshpejtojnë metabolizmin dhe ndihmojnë të humbni në peshë.

USHTRONI

Ushtrimet kardio kanë efekt në shkrirjen e kalorive dhe në ruajtjen e masës muskulore. Muskujt i ndihmojnë trupit tuaj në shkrimin e kalorive. Ushtrimet e qëndrueshmërisë mund të ndihmojnë ta shtoni masën muskulore dhe ta reduktoni yndyrën.

MBUSHUNI ME PROTEINA

Trupit i nevojiten proteina për të ndërtuar dhe ruajtur masën muskulore, e cila, siç shkruajmë më lart, ndihmon në shkrirjen e kalorive.

MOS E ANASHKALONI KAFJALLIN

Të gjithë e dimë se fillimi i ditës me kafjall është zgjedhje e mirë e nxënësve ju mëson të jenë më të shkathët në shkollë. Studimet kanë treguar se kafjalli me proteina dhe ushqyes largon ndjenjën për ushqime të grimcuara gjatë ditës.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS