RCCOLA

Karota ndihmon në kontrollin e diabetit

/ 1 minutë lexim

Karotat përmbajnë plot antioksidante dhe fitokimikatet, të cilat ndihmojnë në rregullimin e sheqerit në gjak dhe kështu nuk do të keni probleme shëndetësore.

Rreth një e katërta e karbohidrateve në karota është sheqeri, por sasia e karbohidrateve është relativisht e vogël.

Mobi Casa

Sipas Harvard Health, indeksi glicemik i karotave është 39, që do të thotë ndikimi në sheqerin në gjak është mjaft i ulët.