Eko Higjiena

Kafjalli me nivel të lartë të energjisë, me darkë me nivel të ulët të energjisë ndihmon në kontrollin e diabetit, tipi 2

/ 1 minutë lexim

Një studim i vogël i publikuar në “Diabetologia” tregon se, te njerëzit diabet, tipi 2, të cilët konsumojnë kafjall me pak energji kanë kontroll më të mirë të nivelit të sheqerit në gjak dhe që kanë një darkë me nivel të lartë të energjisë.

Kjo ndihmon në kontrollin metabolik dhe parandalon komplikimet e diabetit, tipi 2. Puna e mëhershme e studiuesve me kafjall me energji të lartë, me darkë me energji të ulët ka reduktuar glukozën pas ushqimit te individët që nuk vuajnë nga diabeti.

Mobi Casa

Në këtë studim kishin qenë të përfshirë 18 individë (8 meshkuj dhe 10 femra), me diabet, tipi 2, nga mosha 30-70 vjeç. Dy nga shujtat përfshijnë qumësht, tunë, vezë, jogurt dhe bishtajore,s allatë dhe kafe. Kafjalli ishte konsumuar në 8 në mëngjes, dreka në ora 13 e darka në orën 19.