Fidanishtja

Ju sjellim disa fakte interesante për fikun, që me gjasë nuk i keni ditur

/ 1 minutë lexim

Fiku përmban deri 80 për qind ujë, e njëkohësisht janë pemët me më së shumti sheqer, janë burim për energjinë dhe përmirësojnë kujtesën. ju sjellim disa fakte interesante rreth tyre.

Ekzistojnë më shumë se 150 lloje të fikut dhe dallojnë nga ngjyra.

Janë burim për minerale dhe vitamina.

Fidanishtja

Duhet t’i hani të freskëta sepse janë të pasura me enzima dhe antioksidues dhe materie ushqyese.

Kanë efekt kundër lodhjes.

Personat që nuk kanë sasi të mjaftueshme kalium në gjak duhet t’i shmangin. • Janë të pasura me betakarotinë, ju preferohet t’i hani para se të dilni në diell.