RCCOLA

Joseph thotë se shqiptarët dhe serbët kanë nevojë për përparim – anëtarësimin në KiE e sheh si fillim të mirë

/ 1 minutë lexim

Profesori i Johns Hopkins University, Edward Joseph, ka qëndruar në urën që ndan qytetin e Mitrovicës. Këtë vizitë ai e ka bërë në ditën kur u mbushën 25 vjet që kur NATO nisi bombardimet mbi Jugosllavinë për çlirimin e Kosovës.

Sipas profesorit Joseph, ka thënë se shqiptarët dhe serbët kanë nevojë për një përparim pozitiv.

Hidromorava

Si mundësi e përmendi anëtarësimin potencial në Këshillin e Evropës.

“Kthimi nga N. Mitrovica në përvjetorin e NATO-s 1999 Fushata ajrore. 25 vjet më vonë serbët dhe shqiptarët kanë nevojë dëshpërimisht për një përparim pozitiv. Anëtarësimi në Këshillin e Evropës do të ishte të paktën një fillim për të dy”, ka shkruar ai. /Gazeta Express