RCCOLA

Jogurtët kanë më shumë sheqer se pijet e gazuara

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Shumica e jogurtëve janë të mbushur me sheqer dhe publiku nuk duhet të mendoje se është duke përdorë produkte të shëndetshme, kanë deklaruar disa studiues.

Deri tek ky konkluzion ata kanë ardhur pas studimit të më shumë se 900 lloje të jogurtëve në marketet nëpër Britani.

Mobi Casa

Sipas studiuesve jogurtët organik kishin më së shumti përbërje të sheqerit, disa prej tyre madje kishin 100g më shumë se pijet e gazuara.

Vetëm jogurti grek mund të klasifikohet me nivele të ulëta të sheqerit.