Fundamenti

Ja ushqimet që preferohen për qarkullim më të mirë të gjakut

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Qarkullimi i mirë i gjakut mund të krahasohet me një impiant të mirë hidraulik, që furnizon me ujë qytetin, ndaj duhet kujdes për të gjithë tubat, qendrorë apo edhe më të vegjël, furnizues të “shtëpive” të vogla.

Ushqimi ndikon drejtpërdrejt në qarkullimin e gjakut, ndaj duhet të kemi parasysh çfarë është mirë të konsumojmë dhe çfarë jo, për një shëndet të mirë.

Kështu, për një qarkullim të mirë të gjakut preferohen ushqimet si:

drithëra integrale

peshk

kanellë

xhinxher

rozmarinë

qepë

vaj ulliri

verë

domate

Fundamenti

shalqi

arra

mjedër

mana

boronica

ananas

banane

agrume

lëpjeta

hithra

fasule

Ndërkohë duhet të kemi parasysh të shmangim konsumimin e disa ushqimeve të tjerë, si: salcat ragu me përmbajtje.