Fundamenti

Ja ushqimet që duhet të konsumoni për të trajtuar urthin

/ 1 minutë lexim
ARKATANA

Urthi është një ndjesi karakteristike djegieje në gjoks kur acidet e stomakut lëvizin lart në ezofag.

Një nga hapat më themelorë në trajtimin e urthit, qoftë ai periodik apo i shpeshtë, është ushqimi i duhur.

Shikoni disa nga ushqimet që trajtojnë urthin më poshtë…

Kopër

Përmirëson funksionin e stomakut dhe lehtëson tretjen, duke parandaluar refluksin e acideve drejt ezofagut.

ARKATANA

Pulë & gjeldeti

Mishi i shpendëve, mundësisht i pjekur në skarë dhe jo i skuqur dhe sigurisht pa lëkurë, është i butë me stomakun dhe ndihmon në parandalimin dhe trajtimin e urthit.

Brokoli

Disa perime jeshile, si brokoli, shpargu dhe lulelakra, janë të përshtatshme për njerëzit me refluks pasi kanë nivele të ulëta aciditeti.