Hidromorava

Ja përfitimet shëndetësore që i merrni nga ngrënia e boronicave

/ 2 minuta lexim

Ndoshta jo të gjithë e dinë, por boronicat mund të jenë shumë të rëndësishme për shëndetin dhe kanë disa veti që mund të ndihmojnë zemrën të funksionojë siç duhet: ja çfarë duhet të dini për të.

Siç pritej, boronicat mund të jenë vërtet të dobishme për shëndetin e organizmit falë përmbajtjes së vitaminave.

Boronicat janë të shkëlqyera për përmirësimin e koagulimit të gjakut, funksionimin korrekt të zemrës dhe për shëndetin e kockave.

Siç pritej, boronicat janë antioksidantë të shkëlqyer dhe për rrjedhojë rezultojnë të jenë shumë të dobishme për të luftuar plakjen qelizore. Përveç kësaj, këto manaferra duket se janë të pasura me substanca fitokine, të cilat do ta ndihmonin trupin të luftojë disa patologji kardiake.

Mobi Casa

Boronicat nuk janë vetëm të shkëlqyera për të luftuar rrudhat, por edhe të rëndësishme për shëndetin mendor.

Këto manaferra, sipas disa kërkimeve, përmbajnë disa elementë shumë të rëndësishëm për shëndetin e trurit. Duket, në fakt, se boronicat ndihmojnw ne uljen e rrezikut tw demencës.

Ky “kapacitet” do t’i atribuohet flavonoideve që përmbahen në manaferrat në fjalë. Përveç kësaj,transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, ky element do të ishte gjithashtu i dobishëm për përmirësimin e performancës së kujtesës.

Sipas disa kërkimeve duket se boronicat kanë efekt pozitiv në humor duke luftuar depresionin. Së fundi, falë përmbajtjes së vitaminës C, boronicat mund të kenë një ndikim pozitiv në luftimin e ankthit.