Fidanishtja

In memoriam, Sejdulla Kadriu (1957-2023)

/ 1 minutë lexim

Një njeri nga më të mirët e racës njerëzore paska ikur nga kjo botë, shoku ynë çdo herë i dashur Sejdulla Kadriu!… I ndjeri Sejdulla Kadriu kurrë nuk iu nda të mirës dhe dashurisë për atdheun…

Dhimbja nga dhuna e armikut asnjëherë nuk e la të qetë por, Sejdullau e përballoi në çdo mes, si në mjedisin familjarë, ashtu edhe mes shokësh e miqsh pa iu nënshtruar sëmundjes… Gjithnjë kemi pasur kënaqësi të ishim me të, sepse të tërhiqte qetësia e urtësia e tij, modestia dhe afria njerëzore.

Veprimtarë e njerëz të tillë iu deshën atdheut e kombit tonë dhe, prore paçim modele të tillë idealistësh, sikurse Sejdulla Kadriu! Mbetsh fanarë i përhershëm ndriçues o shoku e miku ynë i çmuar!

Uji Dea

Lavdi për sakrificat tua!

Mehmetali Raxhepi