“Ikona” e arsimit, sportit e jetës shoqërore Mexhit Devaja feston ditëlindjen e tij të 74

Ish arsimtari i Matematikës, Kryetari i federatës së Hendbollit të Kosovës, dhe shumë vende udhëheqëse në jetën shoqërore, politike Mexhit Devaja sot në ditëlindjen e tij të 74 feston me të dashurit e tij.

Mexhit Devaja i cili edukoi një brez të tërë në lëndën e Matematikës ishte i dashur jo vetëm tek kolegët e tij, por nxënësit e tij e admironin skajshmërisht për edukimin të cilin po ju prezantonte atyre.

Me tu ndarë nga nxënësit Mexhit Devaja kalon në jetën shoqërore duke dhënë përformancë të jashtëzakonshëm si menaxher i mirë në fushën e ekonomisë të Bankave.

Mexhit Devaja gjatë jetës së tij asnjëherë nuk u ndalë për të mirën e popullit në kohërat ma të vështira të viteve të 90-ta kurë gjithçka ishte e sunduar nga pushteti serb Mexhit Devaja pa asnjë hezitim fillon të lobon për pranimin e Federatës së Hendbollit të Kosovës në arenën ndërkombëtare duke ja arritur qëllimit pas shumë peripecive në vitin 2004 ku njëherit ishte Federata e parë ne shtetin e Kosovës e cila ishte pranuar ndërkombëtarisht.

Qyteti i Gjilanit është krenar që në mesin e tij ka një njeri çfarë është Mexhit Devaja i cili ishte një Ambasador i vërtet i popullit të Kosovës.

Ish arsimtarit e kryetarit të Federatës së Hendbollit të Kosovës dhe punëtorit të vyeshëm në jetën shoqërore i dëshirojmë shëndet të plotë, ndërsa qyteti i Gjilanit e shteti i Kosovës do të jetë mirënjohës që një jetë të tërë ja kushtove këtij populli.

Mexhit Devaja sot jeton me familjen e tij me nipër e mbesa me shëndet të plotë./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS