Ia këndojmë katundet Komunës së Kamenicës

– Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Hajde djalo , hajde , bjeri ti mezhnicës –
T’ ia këndojmë katundet Komunës së Kamenicës !
T’ia këndojmë katundet n’ rrafsh dhe në malësi –
Zemra të na tundet n’ krenari dhe kënaqësi !

Sa herë t’ na merr malli me dalë me mbledhë vojsa –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Berivojca !
Sa herë t’ na merr malli për borë dordoleci –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Boleci !

Sa herë duam stufat me i ndezë me boça –
Me shokë marrim rrugën edhe shkojmë kah Bosca !
Sa herë t’ na merr malli për farë kastraveci –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë kah Bozheci !

Sa herë t’ na merr malli delet t’i kullosim –
Me shokë marrim delet , shkojmë kah Bratilloci !
Sa herë t’ na merr malli për kerr me kanata –
Me shokë marrim rrugën edhe shkojmë kah Bllata !

Sa herë t’ na merr malli për të bartë kravata –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Busavata !
Sa herë t’ na merr malli për me fol për princa –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë kah Bushinca !

Sa herë t’ na merr malli me dëgjua mezhnica –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Buxhenica !
Sa herë t’ na merr malli me pa lule krekësi –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë kah Carefci !

Sa herë kem dëshirë që t’ mos na dhëmbin koci –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë kah Dajkoci !
Sa herë t’ na merr malli për dritë me gaznica –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë kah Dazhnica !

Sa herë t’ na merr malli me dalë me mbledhë vojsa –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Desivojca !
Sa herë t’ na merr malli me e pa ndonjë shoq –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë në Domaroc !

Sa herë t’ na merr malli me e pa ndonjë dost –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë në Drenoci !

Sa herë t’ na merr malli për miq nga këto treva –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Firiçeva !

Sa herë t’ na merr malli për qerre me spica –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Gllogovica !
Sa herë t’ na merr malli për sheqer me grimca –
Me shokë marrim rrugën dhe dalim kah Gmica !

Sa herë bëjmë përpjekje të shpëtojmë nga lloçi –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Gugulloci !
Sa herë t’ na merr malli për burra besniku –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Gragjeniku !

Sa herë t’ na merr malli për me u mbushë gëzime –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë për Grizime !
Sa herë t’ na merr malli për mazë me gjyveç –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë në Gjyrishec !

Sa herë t’ na merr malli për drithë të përshoshëm –
Me shokë marrim rrugën për Hajnoc të Poshtëm !
Sa herë t’ na merr malli për malësi për s’ tepërm –
Me shokë marrim rrugën për Hajnoc të Epërm !

Sa herë t’ na merr malli për bukë kallamboqi –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Hodanoci !
Sa herë t’ na merr malli për lojën “ jadeci “ –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë kah Hodeci !

Sa herë t’ na merr malli me pa tjerr nga boshti –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë kah Hogoshti !
Sa herë t’ merr malli me pi ujë me u kënaqë –
Me shokë marrim rrugën , dalim në Jallaqë !

Sa herë t’ na merr malli për bukë të shëndetshme –
Me shokë marrim rrugën për Karaçevë të Epërme !
Sa herë t’ na merr malli për lojëra t’ përmotshme –
Me shokë marrim rrugën për Karaçevë të Poshtme !

Sa herë t’ na merr malli me ndejë n’ odë me pleq –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë në Kolloleq !
Sa herë t’ na merr malli me ngrënë boronicë –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë në Kopërnicë !

Sa herë t’ na merr malli me hëngër shalqin –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë në Koretin !

Sa herë t’ na merr malli për vendlindje tepër –
Me shokë marrim rrugën për Kormjan të Epër !

Sa erë t’ na merr malli për kopshtet dhe lulet –
Me shokë marrim rrugën për Kormjan t’ Ulët !
Sa herë t’ na merr malli me mbledhë gurë për brincë –
Me shokë marrim rrugën , dalim n’ Kostandincë !

Sa herë na merr malli për traditë n’ këto treva –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Krileva !
Sa herë na merr malli me pa djep kaptelli –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Kranidelli !

Sa herë na merr malli me pi ujë nga kënata –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Kremenata !
Sa herë na merr malli , bari me kositë –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë në Kosovicë !

Sa herë na merr malli me pa kullë çekiçi –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Laçiqi !
Sa herë na merr malli me ndie këngë shqiptari –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Leshtari !

Sa na merr malli për lojëra me kocka –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Lisocka !
Sa herë na merr malli t’ lirohemi nga ngërçi –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Muçivërci !

Sa herë t’ na merr malli me ngrënë mish pa koca –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Maroca !
Sa herë t’ na merr malli me pi ujë prej gurre –
Me shokë marrim rrugën , dalim në Magure !

Sa herë t’ na merr malli me pa djathë me shëllinë –
Me shokë marrim rrugën , dalim në Meshinë !
Sa herë t’ na merr malli me pa mazë me kos –
Me shokë marrim rrugën , dalim n’ Miganofc !

Sa herë t’ na merr malli me ba punë për çarë –
Me shokë marrim rrugën , dalim në Moçarë !
Sa herë t’ na merr malli për sofër me gjellë –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë në Novo Sellë !

Sa herë t’ na merr malli me i pa yjet n’ qiell –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë deri n’ Pançellë !

Sa herë t’ na merr malli me shkua te ndo ‘i dost –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë e rrimë n’ Petrovc !

Sa herë t’ na merr malli me i ra harmonikës –
Me shokë marrim rrugën dhe ia mësyjmë Poliçkës !
Sa herë t’ na merr malli t’ shkojmë në odë të dostit –
Me shokë marrim rrugën , ia mësyjmë Qarrakocit !

Sa herë t’ na merr malli për burra të bosit –
Me shokë marrim rrugën dhe ia mësyjmë Rajnocit !
Sa herë na merr malli për ara të plugut –
Me shokë marrim rrugën n’ drejtim t’ Ranillugut !

Sa herë t’ na merr malli t’ na gatuaj baçica –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Rogaçica !
Sa herë t’ na merr malli me dalë në livadhe –
Me shokë marrim rrugën për Ropotovë të Madhe !

Sa herë t’ na merr malli për ndo ‘i çorbë me gogël –
Me shokë marrim rrugën për Ropotovë të Vogël !
Sa herë na merr malli t’ luajmë me mezhnicë –
Me shokë marrim rrugën , dalim n’ Rahovicë !

Sa herë t’ na merr malli për bukë kallamboqi –
Me shokë shkojmë n’ Ruboc , që nuk i gjendet shoqi !
Sa herë t’ na merr malli të hamë bukë me gjizë –
Me shokë marrim rrugën edhe shkojmë në Sfircë !

Sa herë t’ na merr malli për mik që s’ ka shoq –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë në Strezoc !
Sa herë t’ na merr malli me ecë me atllarë –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë në Satllarë !

Sa herë t’ na merr malli me bartë me kolica –
Me shokë marrim rrugën dhe shkojmë kah Strelica !
Sa herë t’ na merr malli , me pa dash ugiçi –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Shahiqi !

Sa herë t’ na kaplojë malli për së tepër –
Me shokë marrim rrugën për Shipashnicë t’ Epër !
Sa herë na merr malli për lojëra të joshtme –
Me shokë marrim rrugën për Shpashnicë t’ Poshtme !

Sa herë t’ na merr malli , t’ shohim ato stena –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Tërstena !

Sa herë t’ na merr malli , për zogjtë si strinca –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Tirinca !

Sa herë t’ na merr malli , për lëkura dhe planca –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Tomanca !
Sa herë t’ na merr malli , për dru copanica –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë kah Topanica !

Sa herë t’ na merr malli për këngë të turrecit –
Me shokë marrim rrugën , dalim drejt Tugjecit !
Sa herë t’ na merr malli për qumësht me përshesh –
Me shokë marrim rrugën , shkojmë në Vaganesh !

Sa herë t’ na merr malli për të ngrënë bakllava –
Me shokë marrim rrugën, shkojmë kah Velegllava !
Sa herë t’ na merr malli për turshi me spec –
Me shokë marrim rrugën , dalim në Vriçec !

Sa herë t’ na merr malli me pi ujë prej çepi –
Me shokë marrim rrugën , dalim kah Zajçeci !
Sa herë t’ na merr malli n’ kroje me pi ujë –
Me shokë marrim rrugën dhe dalim në Zhujë !

Gjilan, më 18. 12. 2019 .
Demir KRASNIQI

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS