I kthyet nderin Malësisë

Poeti dhe krijuesi nga Lugina Shaban Emini duke e parë kontributin e madh dhe të pamohueshme që po jep mërgimtari dhe humanisti Shaban Emini, i ka kushtuar një poezi.

I kthyet nderin Malësisë

Mërgimtar kudo që jeni,
Zoti ju bekoftë me të mira.
Malësinë tone gjithnjë në sy e keni,
Ju gjendeni pranë në ditë të vështira.

Prej shumë vitesh e lënë në mjerim,
E braktisur nga shtet e njeri.
Nëna thërriste fëmijët për shpëtim,
T`i kthenin sytë nga vendlindja përsëri.

Dhe mërgimtarët u bënë tokë,
Hapen zemrat mbushur me mall .
Le t`i ndërtojmë rrugët o shok,
Të kthehemi për gëzim e për hall.

Qesh Malësia kur fëmijët i kthehen në gji
Mbushet jetë e zemrat ndizen zjarre.
Kështu nderohen të parët në çdo shtëpi
Veç kështu gjejnë prehje të parët në varre.

Shaban V. Emini

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS