Hyseni dhe ministri Çeku vizitojnë xhaminë e vjetër në Velekincë dhe Kullën e Sahit Agës në Zabel

Gjilan – Kryetari i Komunës së Gjilanit, Alban Hyseni së bashku me ministrin e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrullah Çeku, kanë vizituar të mërkurën restaurimet e xhamisë së vjetër në Velekincë dhe Kullën e Sahit Agës në lagjen Zabel.

Ministri Çeku, pasi e uroi kryetarin Hyseni për marrjen e detyrës, ka thënë se Gjilani ka shumë monumente dhe potencial për ta shtuar listën e aseteve të mbrojtura.

“Ministria mbron, financon ndërhyrje e restaurime, por është shumë me rëndësi faza e funksionalizimit, e kthimit në jetë të monumenteve dhe këtu roli i Komunës është shumë i rëndësishëm që të sigurohet faza pas restaurimit. E mira është që kryetari Hyseni e ka një qasje tjetër krahasuar me komunat tjera, e kupton këtë si aset të Komunës së tij, i cili i sjell zhvillim e dobi komunitetit”, ka thënë ministri Çeku.

Ndërkaq, kryetari i Komunës së Gjilanit, Alban Hyseni, pasi e falënderoi ministrin Çeku për vizitën, ka konfirmuar se si Komunë do të jenë gjithmonë të hapur për bashkëpunim, duke mirëpritur intervenimet dhe punën në monumentet e mbrojtura të trashëgimisë kulturore.

“Kemi disa ide e projekte që duhet të shtyhen përpara dhe shpresoj në një takim sa më të shpejt me ministrin Çeku në cilësinë e kryetarit të Komunës”, ka thënë Hyseni.

Në këto vizita kanë qenë të pranishëm edhe kryeimami i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjilan, Ilaz Mustafa, sikurse edhe Artan Hoxha, drejtor i Qendrës Rajonale për Trashëgimi Kulturore./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS