Hudhra dhe qepa kundër kancerit

The Liverpool Leader raporton se Munir Haidar, një imigrant nga Libani i cili jeton në Britani, është shëruar nga kaceri i prostatës pasi kishte ngrënë 200 gramë qepë në ditë për dy vite radhas.

“Era e gojës është e parëndësishme kur bëhet fjalë për jetën tuaj”, ka thënë Haidar për The Leader. Hajdari gjithashtu ka ndërprerë ngrënien e mishit dhe ëmbëlsirave dhe ka filluar të marrë hormone si terapi kundër kancerit.

Pse qepa dhe hudhrat e papërpunuara (natyrale) shërojnë kancerin e prostatës? Përderisa nuk është bërë ndonjë hetim dhe as që pritet të bëhet ndonjëherë ndonjë provë klinike, është kryer një studim epidemiologjik i sponsorizuar nga Instituto di Ricerche Farmacologiche “Mario Negri”, në Milano të Italisë.

Hulumtuesit kanë zbuluar se personat që hanin më shumë hudhra dhe qepë zvogëlonin rrezikun ndaj disa lloje kanceri.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS