Uji Dea

Hoxhaj: Kuvendi shqiptar miratoi Rezolutë kundër fabrikës së gënjeshtrave të Dick Martyt, faleminderit Edi Rama

/ 2 minuta lexim

Parlamenti shqiptar miratoi sot me 125 vota pro rezolutën kundër raportit të Dick Marty-t për Kosovën. Rezoluta e propozuar nga shumica i konsideron të pabaza pretendimet e ngritura në vitin 2011 nga një raport i asamblesë së Këshillit të Evropës, sipas të cilit gjatë luftës në Kosovë është kryer trafik organesh njerëzore nga udhëheqësit e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Një reagim të shpejtë e ka lëshuar edhe nënkryetari i Kuvendit të Kosovës dhe deputeti i PDK-së, i cili ka thënë se sot u miratua Rezoluta mbi fabrikën e gënjeshtra të prentendimeve të Martyt.

“Kuvendi i Shqipërisë sapo miratoi Rezolutë mbi fabrikën e gënjeshtrave të pretendimeve të Dick Martyt për trafikimin e paligjshëm të organeve njerëzore në Kosovë dhe Shqipëri nga ish-krerët e UÇK-së”, ka shkruar ai.

Fidanishtja

Sipas Hoxhajt, tani do t’i kërkohet Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës që të bëjë një rishikim të rezolutës që është votuar më parë dhe të rivlerësojë pretendimet e pabazuara të Martyt.

“Falënderoj veçanërisht Kryeministrin Edi Rama, të gjithë forcat politike dhe të gjithë deputetët në Kuvendin e Shqipërisë, që me 125 vota pro, asnjë kundër dhe asnjë abstenim i dhanë mbështetjen kësaj rezolute”, ka shkruar ai.