UBT

Hidheni cigaren sot!

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Nëse planifikimi juaj për ndërprerjen e pirjes së duhanit ka dështuar, provoni që këtë shprehi të keqe ta bëni që në këtë moment!

Studimi i bërë në British Medical Journal ka zbuluar se tentimet e paplanifikuara për ndërprerje kanë më shumë gjasa për të pasur sukses sesa ato të planifikuarat. Mbi 1900 duhanxhinj dhe ish-duhanxhinj në Angli i kanë plotësuar anketat lidhur me përpjekjen për të ndërprerë këtë shprehi të dëmshme në gjashtë muajt e fundit.

Uji Dea

Gati gjysma nuk kanë bërë kurrfarë planifikimi dhe për habi – kanë pasur sukses.

Shkencëtarët thonë se kjo nuk do të thotë se ndërprerja e planifikuar nuk është gjë e mirë. Qoftë fjala për ndërprerje të planifikuar qoftë të paplanifikuar, kjo flet për “gjendjen e mendjes” së duhanxhiut dhe të vetëdijes së tij se duhani e dëmton shëndetin. E, kjo është e rëndësishme për shëndetin. Nuk është e rëndësishme si, por është e rëndësishme vetëm të ndërpritet duhani! /Telegrafi/