RCCOLA

Haziri: Sot Republika jeton falë angazhimit të njerëzve si ky. Lamtumirë, vëllaçko i madh!

/ 1 minutë lexim

Gjilan – Nazmi Ahmet Haziri 1945-2024. Lamtumira e fundit për njeriun që të gjitha ia dha familjes, kombit e Zotit. Jetoi në Bernë të Zvicrës, ku punoi si veprimtar i lëvizjes kombëtare e me vonë edhe Lidhjes Demokratike të Kosovës, që prej themelimit të saj e deri në fund të jetës ka shkruar Lutfi Hazirin për familjarin e tij.

U varros pranë babait të tij Dëshmor, të cilin nuk e njohu kurrë, por u rrit e jetoi me trimërinë e tij prej luftëtari e kryengritësi.

Uji Dea

Arbeni, Ahmeti, Ademi e Hava të jenë krenarë. Nipat e mbesat ta vazhdojnë rrugën e tij.

Faleminderit për këshillat, mësimet dhe veprimtarinë tuaj jetësore. Sot Republika jeton falë angazhimit të njerëzve si ky.
Lamtumirë, vllaçko i madh!