Haxhiu: Institucionet janë në diskutime për një mekanizëm kontrolli për Specialen

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, deklaroi sot se Qeveria Kurti nuk mund të mbajë përgjegjësi për Gjykatën Speciale, pasi e kanë gjetur atë si fakt të kryer.

Megjithatë Haxhiu shprehu sërish shqetësimet e saj në lidhje me shkeljen e të drejtave të njeriut për ish-krerët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës të cilët po madhen në paraburgim.

Ajo tha se edhe gjatë vizitës në Hagë nuk i kanë dhënë shumë informacione me pretekstin se janë të dhëna konfidenciale.

Haxhiu pranoi se institucionet e Republikës janë në diskutime për të gjetur zgjidhje për një mekanizëm që do të mbikëqyrte punën e Dhomave të Specializuara në Hagë.

Sipas saj, deklaratat e kryetarit të Kuvendit janë keqkuptuar dhe se nuk bëhet fjalë për mbikëqyrja nga ana e qeverisë apo e Kuvendit por një mekanizmi tjetër të besueshëm.

“Pas vizitës që ka pasur kryetari i Kuvendit, pas vizitës që kam pasur edhe unë në Hagë tani kjo çështje është në kuadër të diskutimeve institucionale dhe ende nuk mund të them se cila është zgjidhja për këtë. Ju garantoj që jemi në diskutime me institucionet në Republikën e Kosovës për ta adresuar këtë çështje. Sepse është e paprecedentë që një institucion siç është Gjykata Speciale nuk ka asnjë mekanizëm që e mbikëqyrë punën. Është e papranueshme që një deklaratë e kryetarit të Kuvendit është keqkuptuar sepse kryetari i Kuvendit asnjëherë nuk ka thënë që këtë kontroll duhet ta bëjë qeveria apo Kuvendi i Kosovës mirëpo një mekanizëm në të cilin ka besim qytetari i Republikës së Kosovës, një mekanizëm që konsiderohet se ka kredibilitet për ta bërë një gjë të tillë, prandaj sapo të dakordohemi për këtë natyrisht që do t’ju njoftojmë”, vijoi Haxhiu.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS