Harroni tabletat: 4 probleme që i shëron vetëm një pemë

/ 2 minuta lexim
Mobi Casa

Bananet posedojnë tri lloje të ndryshme të sheqerit dhe një sasi të madhe të fibrave. Mu për këtë arsye, kjo pemë dhuron energji, por edhe largon problemet shëndetësore më mirë se ilaçet.

KAPSLLËKU

Bananet përmbajnë pektinë, fibrat dietale që përshpejtojnë tretjen dhe nxitin largimin e helmeve dhe metaleve të rënda nga organizmi. Zvogëlojnë fryrjen dhe lehtësojnë tensionimet në zorrë gjatë kapsllëkut.

STRESI

Stresi është sëmundje e kohëve moderne që ndikon në shëndetin tonë. Stresi përshpejton metabolizmin e niveli i kaliumit në organizëm bie. Balansi mund të arrihet me ndihmën e bananeve, të cilat në vete kanë shumë kalium, i cili normalizon punën e zemrës.

Mobi Casa

SHTYPJA E GJAKUT

Dihet se konsumimi i tepërt i kripës dhe mungesa e kaliumit ndikojnë negativisht në shtypjen e gjakut. Prandaj, nevojitet sasi e mjaftueshme e kaliumit në gjak,e bananet kanë me bollëk kalium. Sugjerohet që çdo mëngjes ta hani nga një banane, e ajo mban në nivel shtypjen e gjakut.

DEPRESIONI

Triptofani gjendet në banane në formë të proteinave që stimulon sekretimin e serotoninës, hormonit të lumturisë. Vetëm një banane mjafton për ngritjen e këtij hormoni, që të ndiheni të qetë dhe të lumtur.