Mobi Casa

Haradinaj thotë se kërcënimi i Macronit për vizat është serioz

/ 2 minuta lexim

Presidenti francez, Emmanuel Macron, ka thënë se Franca dhe Gjermania do t’i rishikojnë zotimet që i kanë bërë për çështjet ekonomike dhe politike të vizave për Kosovë dhe Serbinë, në rast se të dyja palët nuk tregohen të përgjegjshme në dialog.

Me ç’rast, kreu i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, vlerësoi se një deklaratë e tillë është kërcënim serioz për vendin, sa i përket çështjes së vizave.

“Kushtet për tu arritur liberalizimi i vizave janë plotësuar para ardhjes së Qeverisë, po ashtu edhe dakordimet. Unë bëj lutje tek të gjithë, nëse ky zë mbërrin kudo, sepse Franca ka ambasadën këtu, Gjermania po ashtu, që çështja e liberalizimit të mos përfshihet në paketën e ndëshkimeve. Populli e qytetarët e Kosovës kanë hequr shumë. Megjithatë, kërcënimi është serioz, sepse unë nuk besoj që presidenti Macron flet vetëm në emër të tij, pasi ai është njëri nga udhëheqësit kryesor të BE-së”, deklaroi Haradinaj në Tëvë1.

Fidanishtja

Ndërkaq, Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, duke iu referuar qëndrimit të presidentit francez, ka thënë se pezullimi i vendimit për heqje të vizave për qytetarët e Kosovës, do ta vriste dialogun mes Kosovës dhe Serbisë.

E sa i përket kësaj deklaratë të presidentes, Haradinaj tha se po të ishte në vend të Osmanit, do të bënte më shumë kujdes në deklarime.

“Macron është bukur në presion të opinionit të brendshëm. Nëse Kosovës njëherë i ndodhë një pezullim, do të ishte pezullim pa kufi”, theksoi Haradinaj.