Mobi Casa

Haradinaj: Qeveritë vijnë e shkojnë, por anëtarësimi i Kosovës në NATO është jetik

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Asambleja Parlamentare e NATO-s sot e ka në agjendë shqyrtimin e avancimit të statusit të Kosovës, nga vëzhgues në anëtar të asocuar në këtë organizatë.

Për këtë, kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, ka apeluar te shtetet mike ta përkrahin avancimin e Kosovës.

“Kosova sot është në agjendën e Asamblesë Parlamentare të NATO-s, e cila shqyrton avancimin e statusit të vendit tonë në këtë organizatë. Vendi ynë sot synon ta avancojë statutin nga vëzhgues në anëtar të asocuar të kësaj organizate. Apeloj tek aleatët tanë që ta mbështesin avancimin e Kosovës në këtë organizatë, që do të ishte një hap i rëndësishëm drejt anëtarësimit të plotë”, shkroi Haradinaj në profilin e tij zyrtar në rrjetin social Facebook.

ARKATANA

Sipas tij, anëtarësimi i Kosovës në NATO është jetik.

“Qeveritë vijnë e shkojnë, por anëtarësimi i Kosovës në NATO është jetik, që të kthehemi në ofrues të sigurisë rajonale dhe globale, përmes angazhimit aktiv, me ushtritë e botës demokratike të udhëhequr nga Amerika”, theksoi kreu i AAK-së.