Hapet Konventa e Bizneseve, synohet lidhja e bizneseve kosovare me ato të huaja

Udhëheqësi i degëve të Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare në Evropë, Yll Blakaj, potencoi se qëllimi i kësaj konvente është krijimi i klimës për rritjen e investimeve në Kosovë. Ndërsa Lazim Destani, kryetar nderi i Rrjetit të Bizneseve të Diasporës Shqiptare, e sheh të nevojshëm krijimin e vendeve të punës në Kosovë. Sipas tij, kjo mund të arrihet përmes rritjes së bashkëpunimit në mes të bizneseve vendore dhe atyre të huaja, shkruan sot gazeta Zëri.

Për dy ditë radhazi në Kosovë do të jetë e hapur Konventa e Bizneseve të Diasporës dhe të huaja. Qëllimi i kësaj Konvente është rrjetëzimi dhe bashkëpunimi në mes të bizneseve të Kosovës dhe atyre të huaja.

Nga pjesëmarrësit vlerësohet se mbajtja e konventave të tilla mundëson përafrimin e bizneseve të Kosovës me ato të huaja.

Joshua Mike, drejtor i Zyrës së USAID-it në Kosovë, ka përgëzuar bizneset nga diaspora për lidhjen që po ua bëjnë bizneseve kosovare me tregjet e reja drejt Bashkimit Evropian. Ai po ashtu përgëzoi edhe mbajtjen e kësaj Konvente, pasi kjo mundëson rritjen ekonomike në Kosovë.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS