Eko Higjiena

Hajrizi për dështimet në PISA: Nuk ka pasur përgatitje të duhur për këtë test

/ 1 minutë lexim

Duke diskutuar mbi rezultatet e dobëta në testin PISA, i ftuar në emisionin “Politiko me Kushtrim Sadikun”, Edmond Hajrizi, ekspert dhe rektor i kolegjit UBT, ka thënë se situata me Covid-19 ka ndikuar por që ne e dijmë që sistemi arsimor në Kosovë nuk është në nivelin e duhur dhe ka nevoj për ndërhyrje.

“Duhet me reflektu shumë më shumë por jo vetëm kur vijnë këto vlerësime por çdo ditë”, ka thënë Hajrizi.

Fidanishtja

Ai.tutje ka thënë se sistemi ende nuk është kompletuar sipas praktikave globale dhe nuk ka pasur përgatitje të duhur për këtë test. /Gazeta10/