UBT

Gërvalla: Nëse nuk implementohet marrëveshja e plotë, Asociacioni kthehet në kalë troje

/ 2 minuta lexim
Eco Higjiena

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla Schwarz, ka thënë se Serbia ka dalë kundër marrëveshjes së propozuar nga Bashkimi Evropian dhe kërkon vetëm themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë.

Gërvalla u shpreh se nëse ndodh kjo, atëherë Asociacioni kthehet në kalë troje për Kosovën, siç ka ndodhur me Republikën Serbe në Bosnjë e Hercegovinë.

Mobi Casa

‘Vuçiç dhe kryeministrja e tij edhe me shkrim kishin deponuar në BE se nuk e njohin integritetin territorial dhe sovranitetin e Kosovës. Nëse Serbia është në gjendje të pranojë pakon si të tërë, edhe ne do të mbajmë premtimin e bëra. Përndryshe nxjerrja e atij drafti nga ajo pako, është shumë e rrezikshme. Ai draft që na e kanë paraqitur partnerët tanë ka kuptim vetëm nëse Serbia e njeh Kosovë, përndryshe është një kalë troje si republika Srpska në Bosnje. Ne i qëndrojmë fjalës që kemi dhënë, por ne jemi të gatshëm të zbatojmë të gjithë pakon nëse Serbia merr përsipër zotimet e saj. Kaq është kjo puna e Asociacionit’, ka thënë ajo në një intervistë për Syri TV.