Gazetarët “proserbë” dhe “antishqiptarë”

Kanë zgjedhur të punojnë si gazetarë, në mesin e atyre ku një numër i konsiderueshëm shqiptarin e konsiderojnë “armik të përbetuar”. Madje janë paragjykuar edhe nga vendasit e tyre. Janë quajtur edhe “kopilë serbë”… Por asgjë nuk e ka ndalur gazetarin Fahri Musliu që të punojë plot 42 vjet në Beograd, e sot gazetarin e gjeneratës së re, Idro Seferin, i cili filloi karrierën në Serbi, 8 vjet më parë.

Në tetor të vitit 1972 si jo pak shqiptarë të Kosovës, kishte zgjedhur kryeqendrën e ish-Jugosllavisë, Beogradin, për të studiuar. Pasi përfundon gazetarinë në Fakultetin e Shkencave Politike, zhvilloi karrierën e tij gazetareske në Beograd, ku qëndroi plot 42 vjet./zeri/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS