Gagica viziton Tregun e Gjelbër

Vizituam sot Tregun e Gjelbër në Gjilan ku u njoftuam për sfidat me të cilat janë përballë tregtarët me pakicë dhe tregjeve mobile, sidomos gjatë kohës së pandemisë e cila ka goditur rëndë këtë sektor të biznesit gjilanas për shkak të pamundësisë për të ushtruar veprimtarinë sikur në secilën komunë të Kosovës ka shkruar Gagica.

Meqë punimet në treg janë duke u realizuar, ne kemi paraparë modernizimin e tij, një treg që i plotëson të gjitha kushtet e nevojshme për ushtrimin e veprimtarisë së tregtarëve mobil dhe me pakicë.

Menaxhimi i tregut i takon Ndërmarrjes Tregu, por u takon tregtarëve.
Në programin tonë qeverisës, parashihet shfrytëzimi i tregut në kapacitet të plotë dhe që i plotëson nevojat edhe të prodhimeve bujqësore varësisht nga stina e vitit dhe lloji i prodhimeve.

Lehtësirat ndaj tregtarëve në Tregun e Gjelbër do të jenë pjesë e prioriteteve tona, sepse përveç që mbajnë familje dhe ka të punësuar, është stimulim edhe për rritjen e kapaciteteve të prodhimeve bujqësore, dhe këtë e parasheh programi ynë përmes dyfishimit të granteve në bujqësi dhe krijimi i kushteve infrastrukturore për agrokultura.
NG

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS