RCCOLA

Gabimi që bëni kur hani shalqi

/ 1 minutë lexim
RCCOLA

Shalqiri është një nga frutat që përdoret më shumë në stinën e nxehtë të verës, por mënyra sesi e konusmojmë çon dëm shumë prej vlerave ushqyese të tij.

Studimet kanë treguar se 95% të vlerave të shalqirit ndodhen pikërisht në lëkurë.

Ato janë të pasura me vitaminë A, C, B6, zink, kalium dhe magnez si dhe antikosidantë që mbrojnë organizmin nga sëmundjet dhe luftojnë plakjen.

Mobi Casa

Lëkurat e shalqirit kontrollojnë gjithashtu tensionin e gjakut duke e mbajtur në nivel normal dhe përmirësojnë sistemin urinar.

Prandaj, kur të hani shalqi, mos i hidhni në plehra lëkurat, por bëjini gliko dhe merrni gjithë këto përfitime.